Wist u dit over koffiebonen en koffie

Het drinken van 2-5 koppen koffie per dag, gezond is voor lichaam en geest. Wetenschappelijke onderzoeken tonen dit aan.

Koffiedrinken fysieke sport prestaties verbeteren. Twee koppen koffie voor u gaat sporten Koffie schenkerij met Barista de koffie tovernaarverhogen het adrenaline gehalte in uw lichaam. Daarnaast verbrand het lichaam meer vet doordat de cafeïne de vetzuren in het vetweefsel los maken.

Koffiedrinken meer energie geeft. Dit komt door de cafeïne die de neurotransmitter stil legt in de hersenen. 

In Nederland meer dan 30 miljoen koppen koffie per dag gedronken worden!


Espresso koffiebonen kunnen bonenmolens of espressomachine slopen! Steentjes in je koffie zijn niet bevorderlijk voor je molen en vol-automaat koffiemachine.
Steentjes kunnen terecht komen bij de koffiebonen in het pak, door geautomatiseerde processen en/of slecht zeven van de koffiebonen.

Uit 1 kilogram ca. 110 -140 koppen koffie haalt.
Per kopje koffie doseer je gemiddeld 7-9 gram gemalen koffie. Afhankelijk van de kwaliteit van de koffie, worden meer of minder grammen gedoseerd.

Cafeïnevrije koffie?
Er zijn twee soorten cafeïne vrije koffie's. Koffiebonen waarvan de cafeïne door het D.C.M. Dichloormethaan proces chemisch wordt ontdaan uit de koffiebonen. Of een natuurlijk proces met water en koolzuurgas om de cafeïne te ontrekken uit de Arabica koffiebonen. Met slechts nog 0,1%  cafeïne. In cafeïne vrije koffie blijven altijd nog deeltjes van cafeïne achter en spreken we eigenlijk van cafeïne arme koffie.
 
Wist u dat er meer dan honderd verschillende wilde koffieplanten zijn, waarvan er maar drie voor consumptie geschikt zijn. De Arabica, Robusta en de Liberia koffie. De Arabica en Robusta koffiebonen worden het meest gebruikt voor het drinken van koffie. De Liberia koffie is minder bekend en wordt geteeld in West Afrika, Liberia, Suriname en Maleisie. Liberia koffie wordt gedronken door de lokale bevolking. Omdat Liberia koffie erg bitter is en veel cafeïne bevat worden deze niet of nauwelijks geëxporteerd.


Het koffiefilter systeem in 1908 is uitgevonden door Melitta. De maalfijnheid voor de filter koffie grover is dan een espressomaling. 4 kopjes koffie zijn klaar in ca. 6 minuten klaar voor consumtie. Filter koffie bestaat hoofdzakelijk uit robustabonen en bevatten beduidend meer cafeïne dan Arabica koffiebonen

Het natuurlijke cafeïne gehalte hangt samen met de kwaliteit Koffiebessen geselecteerd, alleen de rijpe koffiebonen worden gepluktvan de Arabica espressobonen en de verhouding Robusta bonen gemelangeerd. Robusta geeft wel een krachtig aroma aan de koffiemelange. Hoe beter de kwaliteit van de espresso boon, des te minder cafeïne er in de koffiebonen aanwezig is. Dat zijn Arabica koffiebonen.
 

Braziliaanse Bourbon bevat 1.20% caffeïne
Columbiaanse Excelso bevat 1.34% caffeïne
Columbiaanse Supremo bevat 1.34% caffeïne
Costa Ricaanse Tarrazu bevat 1.35% caffeïne
Caffeinevrij bevat 0.02% caffeïne

 

In Arabica bonen zit minder cafeïne dan bij de Robusta bonen. De groene Arabica koffiebonen nadat ze door de ontsteener zijn geweest.
Een Arabica boon herken je door de vorm en de nerf in de halve boon. 
De Robusta boon herken je aan de kleinere vorm met de rechte nerf, zichtbaar in de boon.

Geschiedenis van de koffie en koffieboon
Betere en lekkere koffie
Robusta beanArabicabean
 Website bronnen:
Koffie en gezondheid 
Inspecter Decaluwé
Viva koffie.nl

« Vorige pagina