Guatemala Puur 100% Arabica Volledige grootte weergeven

Guatemala biologisch Arabica

Guatemala koffiebonen bestaan uit 100% Arabica, afkomstig uit één van de beste koffie landen ter wereld. Deze Guatemala koffiebonen zijn op natuurlijke wijze verbouwd en geteeld zonder chemische middelen. De koffiebonen komen uit de regio Antigua en zijn op vulkanische grond geteeld. Deze aromatische koffiebonen geven een noten achtige intense smaak.   Gratis verzending vanaf 1 Kg.

Meer details

  • 250 gram proefpakket
  • 1000 gram

Beschikbaarheid: vers gebrand leverbaar

€ 8,00 incl. btw

product van (hoeveelheid) korting
Guatemala biologisch Arabica 60 kg -25%
Guatemala biologisch Arabica 30 kg -20%
Guatemala biologisch Arabica 10 kg -15%
Guatemala biologisch Arabica 5 kg -10%

Slow roast Guatemala Puur koffiebonen bestaat uit 100% Arabica koffie, afkomstig uit één van de beste koffie landen ter wereld. Deze Guatemala koffiebonen zijn op biologische en natuurlijke wijze verbouwd en geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen. De Guatemala koffiebonen komen uit de regio Antigua waar de koffieplant op vulkanische grond wordt geteeld. Deze aromatische koffiebonen geven een noten achtige intense smaak. 
Roast: medium
Aanbevolen voor americano, espresso, ristretto, lungo, latte en cappuccino.  
Gratis verzending vanaf 1 Kg. 


De  biologische Guatemala arabica koffiebonen  worden met grote zorg in Antigua op vulkanische grond op ca. 1400- 1800 meter geteeld.
Antigua is de oude stad die in 1773 werd verwoest door een zware aardbeving. Nabij de ruïnes van de stad zijn drie vulkanen. Op de hellingen van deze vulkanen zijn de koffieplantages aangelegd.  De Antigua Guatemalaanse koffiebonen smaken aromatisch met een fruitige en zoetige chocolade smaak.

De biologische koffiebonen worden met de hand geplukt door de lokale bevolking.
Nadat de koffiebessen zijn geoogst worden de koffiebessen ontdaan van het vruchtvlees, we noemen dit ook wel fermenteren. Nadat het vruchtvlees is ontdaan worden de groene koffiebonen gewassen en gedroogd om vervolgens te verpakken in jutte zakken.  De koffieboeren uit de regio brengen hun koffie oogst naar de coöperatie en ontvangen hiervoor een eerlijk prijs. De  coöperatie komt op voor de belangen van de koffieboeren en controleren de kwaliteit van de biologische koffie. Biologische koffie staat onder strenge controle i.v.m. ziektes en schimmels in de koffie. Zonder bestrijdingsmiddelen is de kans hierop aanwezig. Nadat de coöperatie de biologische koffie heeft gekeurd, worden de jutte zakken met de groene arabica koffiebonen wereldwijd verhandelt. Guatemala koffie staat bekend om zijn grote koffiebonen.